L’Ajuntament de Berga adjudica les obres del canvi d’enllumenat i preveu enllestir-lo aquest 2017

El nou enllumenat de Berga s’instal·larà al llarg del 2017 i hauria d’estar enllestit abans que acabi l’any. Així ho ha anunciat aquest matí l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, en la roda de premsa prèvia al primer Ple de l’any a la capital del Berguedà. Hores més tard, el plenari ha aprovat per unanimitat l’adjudicació de l’obra a l’empresa Elecnor SA, de manera que, ara, el següent pas serà acabar de formalitzar el contracte, marcar terminis d’execució i començar les obres.

montse-venturos-ple-gener

L’alcaldessa, Montse Venturós, en la roda de premsa d’aquest matí a l’Ajuntament de Berga / M.C.

El nou enllumenat suposarà un estalvi d’uns 180.000 euros per al consistori, ja que permetrà que les llums de la ciutat passin a ser de baix consum. Les obres es podran dur a terme gràcies a un crèdit de 1.682.434 euros a interès zero concedit per l’Instituto para la Diversificación y el Ahorro de la Energia (IDAE) al consistori berguedà. Tot plegat, fa possible el que, segons el regidor Oriol Camps, “és un dels temes de més pes que han passat pel consistori durant l’actual legislatura”.

El canvi de l’enllumenat és un tema que fa anys que es treballa a les oficines de l’Ajuntament de Berga. De fet, el projecte, que preveu tirar endavant durant aquest 2017 i que ha acabat impulsant l’actual equip de govern (CUP), va ser iniciat en la legislatura passada, amb Convergència al capdavant del consistori. En aquest sentit, el regidor convergent Ramon Minoves ha recalcat que “és un projecte que ha d’estar agraït a la previsió i planificació feta en l’anterior legislatura“.

 

FOTO. Ple ordinari del mes de gener del 2017 a Berga / M.C.

X