Berga, Societat

La falta de personal impedeix que la Policia Local faci controls d’alcoholèmia a Berga durant el Nadal

La falta de personal impedeix que la Policia Local faci controls d’alcoholèmia a Berga durant el Nadal

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Berga va lamentar ahir en el primer ple de l’any el pobre dispositiu de seguretat que s’ha dut a terme per part de la Policia Local de la ciutat durant les festes de Nadal. El regidor republicà Jordi Pujals va fer un prec a l’equip de govern en què demanava que, de cara a properes campanyes de Nadal, s’augmenti el nombre de personal així com també el de controls d’alcoholèmia.

Pujals va aportar una sèrie de dades sobre el dispositiu d’aquestes festes passades per tal de fonamentar el seu prec. D’entrada, va afirmar que no hi ha hagut cap control d’alcoholèmia durant les festes. A diferència d’anys anteriors, no es va fer cap tipus de test entre la nit del 24 de desembre (Nadal) i la del 31 (Cap d’Any) i, a més, durant la nit del 24 es van comptabilitzar dos accidents de trànsit, amb un ferit lleu, una alcoholèmia penal i danys materials.

D’altra banda, ERC també va fer la comparativa de controls entre el primer semestre del 2015 i el primer semestre de l’any passat. Segons Pujals, que ha consultat fonts policials, de gener a agost del 2015 hi van haver 2.524 testos d’alcoholèmia a Berga, mentre que un any més tard, de gener a agost del 2016, només se’n van fer 543, gairebé 2.000 menys.

Curts d’efectius

Tot plegat es deu a una falta d’efectius que el consistori arrossega des de fa anys i que s’ha evidenciat en aquestes festes. Segons dades que també va proporcionar ERC al ple d’ahir, la primera setmana de festes (del 19 al 25 de desembre) només hi havia dos efectius de la Policia Local a comissaria cada nit. La següent setmana (del 26 a l’1 de gener) n’hi havia únicament un. En aquest sentit, Pujals considera que “és una temeritat deixar una ciutat com Berga sense servei de Policia Local durant la nit del 31, que és una de les nits que hi ha més feina”.

En aquest sentit, el regidor de Governació de l’Ajuntament de Berga, Francesc Ribera (CUP), va respondre els arguments de Pujals reconeixent que hi ha una evident manca d’efectius a la Policia Local. Ara bé, Ribera va assegurar que “algunes de les deficiències han estat cobertes pels Mossos d’Esquadra“. A més, el regidor de Governació ha lamentat que “al 2016 ens vam quedar amb un nombre de gent que no dóna per tot el que s’ha de fer”. “Ha estat un dèficit de personal que hem estat incapaços de solucionar“, ha conclòs. De cara al futur, però, el consistori buscarà la manera de contractar nous agents de Policia per poder solucionar el problema.

agents de policia control d'alcoholèmia ERC Berga Francesc Ribera Policia Local

Estic amb tu

Comentaris