El Berguedà destinarà 1,35 milions d’euros a la millora 45 camins de pagès entre el 2017 i el 2019

El Berguedà arranjarà 45 camins rurals i un total de 220 quilòmetres gràcies a un ajut de 1.350.000 euros de la Diputació de Barcelona. Gairebé tots els municipis de la comarca es beneficiaran d’aquests diners, que, segons el diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, “serviran perquè la gent dels pobles pugui arribar amb més facilitat a tots els serveis“. De fet, Gósol serà l’únic municipi de la comarca que no aprofitarà la línia d’ajuts perquè forma part de la demarcació de Lleida i, per tant, li correspon demanar-ho a la Diputació lleidatana.

L’ens provincial ha presentat la línia d’ajuts aquest dimecres a Montclar, un dels municipis del Berguedà que se’n beneficiaran. En concret, Montclar arranjarà el camí que porta a la Casanova, l’única masia del poble que no té el camí d’accés arranjat. Segons ha explicat l’alcaldessa Raquel Sala, la idea del consistori és “arreglar els camins d’accés a les cases a mesura que els seus residents s’empadronin al poble”. En concret, l’actuació al camí de la Casanova es portarà a terme al llarg d’aquest any i és una mesura més per “fer que la gent vulgui viure aquí i no marxi a altres llocs”, ha dit Sala.

cami-casanova-montclar

El camí cap a la Casanova de Montclar serà arranjat gràcies a la línia d’ajuts de la Diputació / M. Canturri

Però el cas de Montclar és només un pla d’arranjament de la trentena que es faran a la comarca entre el 2017 i el 2019. El diputat Fàbrega ha explicat que la Diputació posa els diners però no marca cap tipus de línia a seguir a l’hora d’executar les millores en els camins. “Demanem a cada ajuntament que adapti l’arranjament a la realitat de cada municipi”, ha dit.

D’altra banda, Fàbrega ha recalcat que la línia d’ajuts es fixa en molts més factors a banda del nombre d’habitants de cada municipi, de manera que Berga, per exemple, no té perquè rebre més diners que Montclar. “El nostre argument no és el nombre d’habitants de cada lloc sinó la necessitat de les persones que utilitzen els camins que seran arranjats“, ha afirmat. En aquest sentit, el diputat ha assegurat que “una població gran segurament té altres prioritats més urgents que la millora dels seus camins rurals”.

 

FOTO. L’alcaldessa de Montclar, Raquel Sala, el diputat d’Infraestructures i Mobilitat, Jordi Fàbrega, i el regidor de Montclar, Miquel Solsona, al camí del municipi que serà arranjat, amb la Casanova al fons / M. Canturri

X