Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Berga, Cultura

Els Castellers de Berga, entre les colles més segures de Catalunya en els darrers dos anys

Els Castellers de Berga, entre les colles més segures de Catalunya en els darrers dos anys

Els Castellers de Berga han descarregat el 92% dels castells que han intentat en el període 2014-2016. Aixó ho reflexa la Revista Castells, que publica una taula amb els registres de les colles que han provat més de 180 castells en els darrers dos anys. En concret, la Revista Castells es fixa en les construccions intentades, les descarregades, les carregades, els intents fallits i els intents descarregats. Partint d’aquesta sèrie de registres, es pot aconseguir el percentatge de caigudes, que en el cas de la colla berguedana és del 3,2%.

Tot i que els Minyons de Terrassa, els Castellers de Sants, els Xiquets de Reus, els Castellers d’Esplugues i Xerrics d’Olot són les colles que han demostrat més seguretat en els seus respectius nivells, els Castellers de Berga també poden fer gala d’uns bons números. Dels 252 castells que han intentat des de l’any 2014, n’han descarregat 232, és a dir, un 92% aproximadament. També n’han carregat 7, que malauradament no han pogut ser descarregats, han fet un intent fallit i dotze intents desmuntats. Tot plegat fa que el seu percentatge de caigudes sigui del 3,2%, a l’alçada dels Xiquets de Vilafranca que, això sí, n’han intentat 278, uns quants més que els berguedans.

Val a dir, però, que la taula publicada per la Revista Castells cal mirar-la amb perspectiva. És obvi que les colles que tenen més nivell intenten castells de major dificultat i, per tant, tenen un risc més gran de patir caigudes. És el cas, per exemple dels Xiquets de Tarragona, que són la colla amb un percentatge més alt i arriben fins al 9% de mitjana però han aconseguit descarregar diversos castells de 9 i van quedar en sisena posició al Concurs de Castells.

 

FOTO. Els Castellers de Berga intenten descarregar un castell al Concurs de Castells de Tarragona / AUTOR: Aleix Camprubí

Castellers de Berga colles més segures Revista Castells

Estic amb tu

Comentaris