Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Berga, Societat

El berguedà Jordi Massaguer aconsegueix la segona millor nota a la fase d’oposició a bomber

El berguedà Jordi Massaguer aconsegueix la segona millor nota a la fase d’oposició a bomber

Jordi Massaguer Robert 24 anys i el maig del 2016 va començar la primera fase de les proves d’accés a bomber del Departament d’Interior de la Generalitat juntament amb uns 3.000 candidats més. Ara, nou mesos després, Massaguer ja sap que és la segona millor nota a la primera fase i que, per tant, ha estat un dels aspirants destacats en la part més dura de les oposicions. En concret, el nombre de candidats ja s’ha reduït fins a uns 200, de manera que prop de 2.800 persones que el maig passat s’hi van presentar han quedat fora de la cursa per una plaça de funcionari.

Durant aquests mesos, Massaguer i la resta d’aspirants han realitzat la primera part de les proves, la fase d’oposició, que consisteix en sis exàmens: el teòric, el físic, el de conducció de vehicles pesants, l’avaluació psicològica, l’examen mèdic i el de coneixements de llengües. En les primeres dues proves, la teòrica i la física, Massaguer va ser la nota més alta d’entre els 3.000 aspirants. En l’examen al volant, però, el berguedà va veure com Dídac Palma l’avançava per centèsimes i des de llavors tots dos han mantingut posició fins al final de la fase.

A punt per la part final del procés

Durant aquesta segona quinzena de gener, el Departament d’Interior publicarà la llista definitiva de la segona part de les proves d’accés: la fase de concurs. En concret, en aquest tram es valora que els aspirants tinguin algun tipus d’experiència en tasques d’emergència, ja sigui com a bomber o com a agents dedicat a algun tipus de salvament. En aquest cas, Massaguer rebrà punts per haver participat cada estiu des dels 18 anys en les campanyes forestals dels Bombers a Berga i a Solsona. Segons ha explicat en declaracions a l’AquíBerguedà.cat, “el que fem és passar els estius al parc de bombers i sortir sempre que hi ha un incendi forestal per participar en la seva extinció”.

Malgrat tot, el berguedà és conscient que la fase de concurs farà que perdi unes posicions a la classificació, tot i que de ben segur seguirà entre les 15 o 20 millors marques. Sigui com sigui, els bons resultats de Massaguer en la primera fase li asseguren una de les 153 places de bomber funcionari que Interior ha tret en aquesta convocatòria.

Un cop sabuts els resultats de la fase de concurs, els aspirants seleccionats faran un curs de formació teòrica a Mollet des de mitjans de febrer fins a finals de maig i, més tard, pràctiques en algun parc de Catalunya durant els mesos d’estiu. Transcorreguda aquesta etapa, els 153 finalistes ocuparan les places de la convocatòria i es repartiran arreu del territori.

Pel que fa a Massaguer, podrà escollir entre un gran ventall de parcs perquè, si no hi ha grans sorpreses, serà una de les notes més altes i, per tant, tindrà preferència respecte la majoria d’aspirants. En aquest sentit, assegura que prefereix treballar en un parc de grans dimensions com, per exemple, el de Terrassa o el de Sabadell per tal de posar-se a prova en operacions d’envergadura.

jordi-massaguer-bomber-2

Sis anys de preparació

Massaguer va començar als 18 anys la seva preparació per superar les oposicions. Assegura que fa molts anys que té clar que es vol dedicar a això i, per aquest motiu, ha encarat els seus estudis a la disciplina. Amb 21 anys es va treure el carnet de camió i de tràiler que requereixen les oposicions. Un any més tard, es va graduar en Enginyeria de Mines perquè sabia que a la llarga els coneixements li podrien ser d’utilitat com a bomber. I des de llavors ha estat preparant la resta de proves per estar a punt quan sortís una convocatòria com la de fa 9 mesos.

A més, curiosament, a banda de la seva preparació per a les oposicions, el berguedà fa mesos que fa classes a Barcelona a persones que estudien per superar les mateixes proves que ell. En concret, els explica la vessant de l’enginyeria i, segons diu, ha coincidit amb més d’un dels seus alumnes en els darrers 9 mesos de proves. “Quan veus que un dels teus alumnes també supera les proves, la satisfacció és doble“, diu.

jordi-massaguer-bomber-1

FOTOS. Jordi Massaguer, amb 24 anys, està a les portes d’aconseguir una plaça de bomber funcionari / AUTOR: Marc Canturri

bomber Departament d'Interior Generalitat de Catalunya Jordi Massaguer oposicions

Estic amb tu

Comentaris