Spel Perruquers obrirà portes un dilluns al mes com un espai de conversa per als refugiats a Berga

Spel Perruquers oferirà servei de perruqueria gratuït un dilluns al mes a les persones refugiades a Berga que així ho desitgin. L’establiment ha buscat una manera de col·laborar en l’acollida dels refugiats i, segons la propietària, Vanessa Espelt, vol “obrir la perruqueria per a ells i convertir-la en un espai de conversa i socialització“. La campanya solidària començarà aquest proper dilluns, 23 de gener, i ja hi ha una segona jornada programada pel 13 de febrer.

La perruqueria, doncs, apujarà persianes el proper dilluns -dia que habitualment s’agafa com a festa setmanal del gremi- i ho farà exclusivament per a les persones que des del passat 29 de desembre s’allotgen a l’alberg en la fase d’acollida del programa de la Creu Roja. De moment, en aquesta primera convocatòria, l’establiment espera sis nois, dues dones i dos nens. La majoria parlen àrab, francés o anglès, de manera aniran acompanyats per traductors per tal de crear un espai de conversa durant l’estona que siguin a la perruqueria. “Primer vam pensar que ens podíem desplaçar nosaltres mateixes a l’alberg, però després vam acordar que vindrien ells per tal que es vagin integrant a la ciutat i coneguin el dia a dia que s’hi viu”, explica Espelt.

Vanessa Espelt considera que la jornada del proper dilluns ha de ser “una mena de prova pilot per veure com funciona la idea i per agafar experiència per a propers dies”. Segons diu, “són persones a qui se’ls ha apagat la llum; ho tenien tot i ara, de cop, són en un lloc lluny de casa seva, i a vegades un canvi d’imatge pot fer-los pujar els ànims“. I aquesta és la voluntat de l’equip de perruquers que obrirà en el seu dia festiu per sumar-se a l’acollida de refugiats a Berga: “esgarrapar-los somriures, fer que surtin contents de la jornada i animar-los a repetir l’experiència a mitjans de febrer”.

X