L’expulsió de tres membres de la comparsa dels Plens força una reunió entre cap de colla i regidora de Patum

El cap de colla de la comparsa dels Plens, Isaac Gonfaus, ha decidit expulsar tres dels 22 membres de la colla per “traïció i sedició”. Tal com ha avançat NacióBerguedà.cat aquest cap de setmana, la comparsa va tenir una reunió aquest dissabte a les 4 de la tarda per discutir la reforma dels seus estatuts, però la trobada va durar escassos minuts, ja que Gonfaus va anunciar l’expulsió dels tres membres i la va donar per conclosa.

El propi cap de colla ha confirmat a l’AquíBerguedà.cat que durant aquesta setmana es reunirà amb la regidora de Patum, Mònica Garcia, per explicar-li la situació i, un cop feta la reunió, es prendrà una decisió consensuada. Fins llavors, ha dit, les informacions que pot donar com a cap de colla són mínimes.

La comparsa dels Plens es troba immersa en una crisi interna important. Els tres membres expulsats pretenien obrir un debat sobre qüestions de l’organització interna amb l’objectiu de reformular alguns punts dels estatuts de la comparsa. Malgrat tot, la forma d’actuar dels tres membres sembla que no ha agradat a l’actual cap de colla. De fet, el sector crític de la comparsa posava sobre la taula el fet que la figura del cap de colla s’hereta, ja que l’escull el predecessor i no pas els actuals membres del grup per democràcia.

X