La previsió de més nevades al Berguedà aquest divendres obliga a mantenir en alerta el pla NEUCAT

Protecció Civil de la Generalitat manté en alerta el pla NEUCAT per la previsió de noves nevades de cara a demà, divendres, des del matí i intensificant-se al llarg del dia, al Berguedà, la Cerdanya i el Ripollès, de manera especial. La cota de neu començarà al voltant dels 600 metres i pujarà fins als 1200, on es poden acumular gruixos de fins a 20 centímetres de neu. A causa del fort vent a les cotes altes es produirà el fenomen del torb fins a la tarda.

Caldrà estar molt atents a la mobilitat per les carreteres i les restriccions que puguin produir-se, ja que poden provocar noves afectacions des del matí a vies que ahir ja van quedar afectades, com la N-260 i C-16 incloent el túnel del Cadí. A més, es poden generar plaques de gel a les vies.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que les nevades que s’han donat per finalitzades aquest migdia es reactivin demà en un nou episodi. Segons el Meteocat, les nevades seran abundants al Pirineu i es podran acumular gruixos a zones importants en zones on ja va nevar ahir del Ripollès, Berguedà o Cerdanya.

neucat-gener-2017

 

FOTO. La carretera de Solsona, a Berga, nevada / AUTOR: Marc Canturri