L’Ajuntament de Berga debat a Sabadell les polítiques LGTBI per un món local més igualitari

L’Ajuntament de Berga ha participat avui en les Jornades de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya al Casal Pere Quart de Sabadell. La capital del Berguedà ha estat un dels 17 municipis que ha participat en la trobada, juntament amb la resta d’integrants de la xarxa. La representant política del consistori berguedà ha estat la regidora de Servei a les Persones, Anna Alsina.

La jornada ha començat amb  una ponència sobre les polítiques LGTBI i els drets de la ciutadania, a càrrec d’alguns membres de la Xarxa, i continua amb una taula rodona que aborda els reptes de les polítiques LGTBI al món local. A la tarda, hi haurà quatre tallers simultanis que acabaran amb una posada en comú de les conclusions.

Les Jornades de la Xarxa de Municipis LGTBI pretenen arribar al màxim d’ajuntaments del territori i, entre d’altres coses, convidar-los a formar part d’aquesta xarxa amb objectius comuns fonamentals per aconseguir una societat de respecte a la diversitat i plenament igualitària.

La xarxa va néixer el mes de juny passat de la mà de diversos ajuntaments catalans, entre els quals el de Berga, compromesos des de fa anys amb el desplegament de les polítiques de gènere i convençuts de la necessitat de superar les lògiques heteropatriarcals. També defensa els drets de totes les persones a estimar i viure la seva sexualitat i identitat en igualtat.

 

FOTO. Els representants de cada municipi a les Jornades de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, a Sabadell / Cedida

X