ERC de Berga retreu al regidor Francesc Ribera l’estancament del projecte del nou model de Ràdio Berga

El ple d’aquest febrer ha aprovat l’entrada del regidor Jordi Pujals (ERC) al Consell d’Administració de mitjans audiovisuals municipals en substitució de la seva companya de partit, Ermínia Altarriba. L’aprovació ha propiciat un debat entre l’equip de govern (CUP), Convergència i Esquerra sobre la situació actual de l’emissora municipal.

D’entrada, Pujals ha lamentat la situació precària de Ràdio Berga i la marxa de bons professionals que ha provocat l’estancament del canvi de model. Per això, el regidor republicà ha retret a Ribera el fet que no hagi convocat cap reunió del Consell d’Administració des de l’abril del 2016, és a dir, fa 9 mesos (quan es va acordar que les trobades serien trimestrals).

D’altra banda, el regidor Pujals ha posat de relleu la importància de recuperar un servei de ràdio municipal en condicions. “Necessitem mitjans locals i cal dibuixar una ràdio participativa, fomentant el debat i la contraposició d’opinions”, ha afirmat.

Per la seva banda, el grup de Convergència s’ha volgut sumar als precs. Antoni Biarnés, cap de l’oposició, ha estat contundent: “No entenem els arguments que ens donen i no els trobem lògics”. En aquest sentit, Biarnés ha demanat, entre d’altres coses, que es concretin els problemes que suposa el trasllat dels estudis a un altre local amb un lloguer més barat.

“La decepció és compartida”

En resposta a ERC i Convergència, Francesc Ribera ha recordat que, segons el marc legal vigent, la ràdio municipal de Berga no pot ser externalitzada i, per tant, el consistori l’ha de gestionar directament. Malgrat tot, Ribera ha parlat d’una “situació extremadament complexa“, ja que l’Ajuntament no pot crear nous serveis fins que resolgui la seva situació d’endeutament. “Ni tan sols podem contractar un tècnic en gestió de mitjans de comunicació, que és el que ens faria falta”, ha lamentat.

El cas és que la darrera notícia sobre la redacció d’un nou model de ràdio que tiri endavant és que s’ha encarregat a un periodista de fora de la ciutat davant la impossibilitat de contractar el tècnic que l’assumeixi des del consistori.

Ribera, a més, ha assegurat que “la decepció és compartida“. Segons diu, “tots els intents que hem fet fins al moment ens han portat cíclicament a la casella de sortida” i això, ha dit, és un indicador de la complexitat de la qüestió.