Adéu definitiu d’Albert Rumbo a la gerència del Patronat de la Patum

El fins ara gerent del Patronat de la Patum, Albert Rumbo, deixa definitivament el càrrec. Rumbo va comunicar-ho a la resta de membres de l’ens durant la reunió extraordinària d’aquest dimecres per tal de resoldre la crisi que ha viscut la Patum en aquestes primeres setmanes d’any.

L’historiador berguedà ja havia anunciat les seves intencions en la reunió que el Patronat va fer a mitjans de gener, després de les festes de Nadal i davant la sorpresa de la resta de membres. Ara bé, aleshores, tant els integrants del grup com el propi equip de govern de la CUP, a través de l’alcaldessa i la regidora de Patum, van demanar explícitament a Rumbo que es repensés la idea.

Tot plegat, va empènyer el gerent del Patronat a prendre’s uns dies de reflexió, que han coincidit amb el debat sobre el paper del Patronat en el funcionament intern de les comparses arran del conflicte als Plens entre el cap de colla i tres membres.

Finalment, però, no hi ha hagut marxa enrere: Rumbo deixa un càrrec que mantenia des de l’any 2011 i li concedia dret a veu en les reunions del Patronat. Els coneixements de Rumbo sobre la Patum eren molt ben valorats tant pels membres del consistori com per les comparses de la festa i per això han intentat fer-lo canviar d’opinió fins l’últim moment.

Pel que fa al seu successor, fonts de l’Ajuntament han explicat a aquest diari que la idea és buscar un nou gerent però encara no s’hi ha treballat. Cal recordar que el Patronat va estar sense gerent durant 7 anys, en l’època entre la gerència d’Alba Perarnau i la del propi Rumbo.

X