Fèlix Pasquina dorm a comissaria a l’espera de comparèixer davant el fiscal Anticorrupció

Fèlix Pasquina, l’empresari berguedà detingut ahir, dijous, per la Guàrdia Civil en el marc de la investigació del presumpte finançament il·legal de l’antiga Convergència (CDC), ha passat la nit als calabossos de la caserna de la Guàrdia Civil de Tarragona. Pasquina, doncs, és un dels vuit detinguts que han estat traslladats a Tarragona per tal que, avui, declarin davant els fiscals Anticorrupció, segons les informacions de l’agència EFE. Un cop feta la declaració, els fiscals decidiran si es posa els detinguts a disposició del jutge.

Les oficines de l’empresa del detingut, la constructora Pasquina, ubicades a la plaça dels Països Catalans, número 4, de Berga, van ser escorcollades aquest dijous al matí. A més, la Guàrdia Civil també va entrar en un domicili particular de la mateixa plaça, concretament al número 3. Finalment, el gerent de l’empresa va ser detingut pels agents de la Guàrdia Civil i posteriorment traslladat a la capital tarragonina.

A banda de Pasquina, set persones més han estat traslladades a la caserna de Tarragona perquè declarin sobre el cas del 3%. Un d’ells, però, ja n’ha sortit. És Francesc Sánchez, responsable dels serveis jurídics de CDC, que ha quedat en llibertat aquest migdia després d’haver-se negat a declarar.

Entre els altres sis detinguts, hi ha l’exregidor de CiU a Barcelona, Antoni Vives, el tresorer de CDC, Andreu Viloca (que també s’ha negat a declarar), l’exdirector general d’Infraestructures.cat, Josep Antoni Rossell, el consell delegat de Copisa, Francesc Xavier Tauler, i els directius de l’empresa Oproler, Josep Maria Bassols i Sergio Lerma.

X