Berga recull gairebé 300 signatures per a l’acollida de refugiats en només quatre hores

288 firmes en només quatre hores. Aquesta és la xifra final de la Gran Recollida de Signatures de la campanya Casa nostra, casa vostra a Berga. Una carpa situada al mig del passeig de la Indústria aquest dissabte, de 12 a 14 i de 18 a 20h, va atraure centenars de persones sensibilitzades amb l’acollida de refugiats al país.

Diverses persones voluntàries dels Escoltes de Berga, el Grup de Joves de Santa Eulàlia, Creu Roja i Casal Panxo van col·laborar en la recollida, aixó com també el grup De tu a tu i el berguedà Marcel Tuyet, que van posar música a l’acte solidari.

En les seves intervencions, l’alcaldessa, Montserrat Venturós, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Anna Alsina, van valorar les primeres setmanes de funcionament del programa d’acollida a Berga. Fa un mes, un grup d’una quarantena de sol·licitants d’asil es van instal·lar a l’edifici de l’alberg de Berga. En aquest sentit, Venturós va destacar la necessitat de treballar perquè les persones refugiades se sentin “com el que són, ciutadans de ple dret”. I Alsina, per la seva banda, va fer “autocrítica” i va dir que totes les institucions, i també la ciutadania, haurien hagut d'”actuar abans” davant l’abandonament a què eren sotmeses les persones refugiades en països com Grècia.

Mohammad El Gazawi, sirià resident a Berga, va agrair la rebuda que els ha dispensat la ciutat de Berga, i va donar especialment les gràcies a la Creu Roja, que gestiona l’acollida a l’alberg de Berga. La directora de la institució, Queralt Escobet, va explicar com s’està implementant el programa.

També van intervenir Marta Casadesús, voluntària de Berga que ha explicat l’experiència als edificis ocupats d’Atenes, convertits en centres d’acollida, i dos representants de la campanya, Judit Corral i Xavi Rossinyol.

La Gran Recollida de Signatures va aconseguir 13.975 firmes en un sol dia, dissabte, i gairebé 7.500 durant l’endemà, diumenge. En total, doncs, la xifra de firmes en un cap de setmana s’enfila fins les 21.468. L’organització, que ha aprofitat la recollida per convocar tothom a la gran manifestació que s’està preparant a Barcelona per al 18 de febrer, ha respòs amb eufòria a través de les xarxes socials: “Infinitament agraïts!”.

FOTO. La Gran Recollida de Signatures de la campanya Casa nostra, Casa vostra va ser tot un èxit al Vall / Cedida per l’organització

 

X