L’aventura de Fèlix Pasquina a la comissaria de la Guàrdia Civil se soluciona en poc més de 24 hores

La Guàrdia Civil va deixar en llibertat aquest divendres tots els detinguts en l’operació que es va dur a terme en diversos punts de Catalunya en el marc de les investigacions del presumpte finançament irregular de l’antiga Convergència (CDC). També va abandonar la caserna de Tarragona Fèlix Pasquina, l’empresari de Berga que va passar la nit de dijous a divendres a la comandància de Tarragona a l’espera de ser citat a declarar pel fiscal Anticorrupció. Hores abans, la Guàrdia Civil havia escorcollat les oficines de la seva constructora, Pasquina S.A., a la plaça dels Països Catalans de Berga, i posteriorment va traslladar l’empresari berguedà a Tarragona per tal que prestés declaració com a investigat pel cas del 3%.

A banda de Fèlix Pasquina, els agents van detenir set persones més vinculades amb la presumpta trama. El primer en quedar en llibertat va ser Francesc Sànchez, que, com a advocat de CDC, es va mostrar confiat a la sortida de la caserna. “Conec bé el cas i sé perfectament quin és el procés judicial que s’està duent a terme”, va assegurar.

El següent en abandonar les dependències de la Guàrdia Civil de Tarragona va ser el director de la constructora Oproler, Josep Maria Bassols, que va negar haver fet cap acció delictiva. Pasquina va sortir poc després, juntament amb l’extresorer de CDC, Andreu Viloca. Més tard, Francesc Xavier Tauler, exconseller delegat de Copisa, i Antoni Vives, exregidor d’Urbanisme de Barcelona, van ser posats en llibertat. Finalment, els darrers en marxar de Tarragona van ser Sergio Lerma, directiu d’Orpoler, i Josep Antoni Rossell, exdirector general d’Infraestructures.cat.

El cas de Pasquina crida l’atenció perquè, de manera sorprenent, posa en el focus d’atenció Berga, una ciutat petita en comparació a la desena de localitats que van patir escorcolls durant el matí de dijous. Malgrat tot, va a dir que Pasquina S.A. té oficines a Berga però està expandida arreu del país. Per exemple, té més oficines a Sant Cugat del Vallès i una planta d’asfalt a Olvan, a banda de les naus al polígon industrial de la Valldan.