Montse Venturós: “Hem obtingut una petita victòria després d’actuar amb fermesa i convicció”

Pocs minuts després que es conegués la notícia que el jutge arxiva la causa contra Montse Venturós per no haver despenjat l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga, l’alcaldessa berguedana ha donat la cara públicament per valorar la decisió final del magistrat. Segons ha dit, “demostra que actuant amb fermesa, convicció i coherència també s’obtenen petites victòries”.

Tanmateix, la batllessa ha assegurat que “el cas demostra que la desobediència és el camí a seguir”. Per això, Venturós considera que “és necessari optar per aquesta praxi desobedient davant tots els atacs frontals que rep Catalunya per part de l’Estat espanyol”. En aquest sentit, afirma que “la desobediència és l’única via que ens permet fer els canvis que mereixem”.

La desobediència, doncs, surt clarament reforçada després que el jutge dictamini l’arxivament. L’alcaldessa de Berga ha recalcat que les accions dels òrgans judicials espanyols són “absurdes” i la desobediència permet “confrontar una legalitat establerta que contraposa la legitimitat popular i social”.

Finalment, Venturós ha fet una crida a treballar per uns Països Catalans amb una legalitat que defensi el dret a l’autodeterminació. “Hem de treballar per poder posar en pràctica aquest dret tant aviat com sigui possible en el marc dels Països Catalans”, ha conclòs.

X