Benet Salellas creu que la Fiscalia no es rendirà i “farà el possible” per portar Venturós al banc dels acusats

Benet Salellas, diputat de la CUP al Parlament i advocat de Montse Venturós, creu que la Fiscalia recorrerà a la decisió del jutge de Berga, que ha decidit arxivar el cas contra l’alcaldessa de Berga per no haver despenjat l’estelada del balcó de l’Ajuntament en període electoral. Salellas ha valorat l’arxivament del cas com “una victòria popular”. Ho ha fet aquest dimecres a la tarda en una atenció als mitjans als passadissos del Parlament de Catalunya.

Segons el diputat cupaire, el fiscal no es quedarà de braços creuats davant la decisió presa per l’òrgan judicial de Berga. “És evident que la política de l’executiu de Madrid és criminalitzar al màxim l’independentisme i estic convençut que intentaran que l’alcaldessa de Berga segui al banc dels acusats”, ha dit.

Salellas, a més, creu que passarà el mateix en altres casos, com per exemple el de Joan Coma. “Des de l’Audiència Nacional, on la Fiscalia té un paper més predominant, el senyal que ens donen és que tindrem judici contra Coma”, ha assegurat.

Un cas que ha generat “un gran consens social de país”

L’advocat de Venturós també ha aprofitat la compareixença per assenyalar els factors que considera que han estat determinants per l’arxivament de la causa. Segons diu, “si no hagués estat per la mobilització que vam generar en tots els actes d’aquest procés i pel gran consens social de país que s’ha generat al voltant d’aquesta qüestió, la pròpia inèrcia judicial ens hauria portat a judici”.

A més, Salellas ha remarcat que “la posició ferma de l’alcaldessa i l’acompanyament en la desobediència per part de milers de persones més” han estat dos altres elements claus per “fer recapacitat el jutge que tenia molt més sentit optar per arxivar la causa”.