El jutge arxiva la causa contra Montse Venturós i entén que no despenjar l’estelada no és delicte

El jutge ha anunciat que arxiva la causa contra Montse Venturós, que, com a alcaldessa de Berga, no va despenjar l’estelada del balcó en les eleccions generals i autonòmiques de l’any 2015. El cas havia comportat dos requeriments judicials a l’alcaldessa berguedana i, fins i tot, una detenció, el novembre passat, per haver desobeït les citacions anteriors.

Ara, però, el jutge considera que el fet de no despenjar una estelada del balcó de l’Ajuntament no és constitutiu de delicte perquè no es pot entendre com un acte de propaganda. De fet, una de les raons que han empès el jutge a arxivar la causa és que la decisió de no despenjar l’estelada no va ser presa per un únic partit, sinó que és una ideologia compartida en diverses formacions que formen una àmplia majoria a l’Ajuntament de la ciutat.

A més, el jutge ha recalcat que la petició de treure l’estelada del balcó anava dirigida a l’Ajuntament i no pas a l’alcaldessa i, en aquest sentit, destaca que l’alcaldessa no va oferir resistència en el moment en què els Mossos van procedir a despenjar la bandera en les dues eleccions. En tots dos casos es va produir “sense cap incidència”, detalla la sentència

Per tot plegat, sembla que conclou el cas que ha fet córrer l’alcaldessa de Berga per tot el país. Venturós es va convertir el novembre passat en la primera política detinguda per desobeir en època de democràcia. Aleshores va passar un matí als jutjats, retinguda, i va declarar davant el magistrat. Després de tot, aquella declaració ha acabat sent determinant per arxivar la causa.

X