Berga, Política

CiU qüestiona la gestió del personal de Policia Local que fa el govern de Berga i la CUP esclata

CiU qüestiona la gestió del personal de Policia Local que fa el govern de Berga i la CUP esclata

El regidor de Governació de l’Ajuntament de Berga, Francesc Ribera (CUP), assegura que “no ha estat possible” comptar amb més d’una persona a comissaria quan algun agent s’hi ha quedat sol. Les sis baixes que han arribat a coincidir en algun període del 2016 han pesat massa i, segons Ribera, han impossibilitat que els horaris quadressin. “Vam intentar quadrar els horaris perquè cap agent es quedés sol, però ni la llei ni el conveni ho permetien i no vam tenir cap altra alternativa”, ha dit Ribera.

L’argument no ha convençut el cap de l’oposició, Antoni Biarnés, que era el regidor que havia demanat explicacions a l’equip de govern. Biarnés ha insistit en què té “la convicció” que amb el nombre d’agents actuals es podrien quadrar els horaris i la seva afirmació ha encès els ànims al banc del govern. L’alcaldessa ha contestat a l’instant: “Si vostè té una proposta en què els horaris quadren, li juro que li accepto perquè jo no he estat capaç de trobar-la”.

Pel que fa als controls d’alcoholèmia, que van reduir-se més d’un 60% respecte l’any 2015, Ribera ha apuntat que és impossible fer cas a la llei, i més, després que es decretés l’alerta terrorista de nivell 4. Aquest grau d’alerta marca que hi ha d’haver, com a mínim, 3 agents en cada control diürn i 4, en els de nit. Això, ha dit el regidor, feia que pràcticament mai es poguessin fer els controls, excepte en els casos en què es realitzaven controls mixtos en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra.

Tres places lliures per aquest any

Montse Venturós ha explicat a l’oposició que enguany es preveuen treure a concurs tres places de la comissaria de Berga que a hores d’ara estan vacants. Dues d’ells són per agents i l’altra, per cobrir la baixa d’un inspector. Quan els nous agents s’incorporin al cos, ha dit l’alcaldessa, “estem convençuts que la situació millorarà”.

Venturós, a més, s’ha defensat de les afirmacions del cap de l’oposició assegurant que buscar nous agents és “una de les prioritats més bàsiques” que ha de tenir l’Ajuntament, però ha recalcat que trobar-ne és una tasca “molt àrdua”.

Antoni Biarnés Convergència Berga CUP Berga Francesc Ribera 'Titot' Montse Venturós Policia Local

Estic amb tu

Comentaris