Berga, Societat

La Policia Local va fer el 2016 un 61% menys de proves d’alcoholèmia per manca de personal

La Policia Local va fer el 2016 un 61% menys de proves d’alcoholèmia per manca de personal

La Policia Local de Berga va fer l’any passat 979 proves d’alcoholèmia a conductors a l’interior de la ciutat, davant de les 2.524 de l’any anterior, és a dir, un 61% menys. Això va passar, segons la sergent en cap, Josefina Vizuete “per la manca d’efectius policials”.

La Policia Local va tancar el 2016 amb una plantilla de 20 persones, una menys que el 2015. Però és que, a més, els agents que estan de baixa no se substitueixen i això va fer que, en algun moment de l’any, el cos disposés de “sis o set” efectius menys. Quatre van estar de baixa de llarga durada, inclosa la mateixa sergent en cap, que va ser substituïda pel caporal Ramon Sorroche.

Per tot això, Vizuete considera que la feina de la Policia Local va ser “molt dificultosa”. La sergent en cap diu que ha demanat “reiteradament” a l’Ajuntament que, “com a mínim”, es cobreixin les vacants.

La Policia se salta la llei

I adverteix que la Policia Local, amb la plantilla que té, és incapaç de complir la llei. La normativa fixa que hi ha d’haver sempre quatre agents de guàrdia durant el dia, i tres, durant la nit. Però, segons Vizuete, en alguns moments del 2016, només hi va haver una persona de guàrdia. Això vol dir que l’únic agent disponible es quedava a la comissaria de la plaça del Doctor Saló, i no hi havia cap cotxe patrullant.

La falta d’efectius també va afectar els controls de velocitat i els de l’ús del cinturó. L’any passat, es van fitxar 22.842 cotxes amb el radar, un 11% menys. També es van reduir a menys de la meitat els controls de sistemes de seguretat passiva (cinturons, cascos de motos i cadiretes per a nens), que van passar dels 165 del 2015 a 65 el 2016.

Nou positius per alcoholèmia

La disminució dels controls d’alcoholèmia per la falta d’efectius de la Policia Local va comportar també una reducció important del número de multes. El 2015, 21 conductors van donar positiu al control d’alcoholèmia, i el 2016, tot just nou. En canvi, la policia va enxampar 11 conductors sense carnet, el doble que l’any anterior, i 40 sense assegurança.

 

 

 

Alcoholèmia Controls de velocitat Josefina Vizuete Policia Local Seguretat

Estic amb tu

Comentaris