Els nous espais de l’Escola de Gironella es començaran a construir aquest trimestre

La consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz, ha visitat aquest dimecres al matí les instal·lacions de l’Escola de Gironella i ha anunciat que les obres per incorporar-hi nous espais començaran abans que finalitzi el curs actual. Els treballs tindran un cost total de gairebé 4,2 milions d’euros, dels quals 420.000 els assumirà l’Ajuntament mentre que la resta aniran a càrrec del Govern. En concret, a l’antic edifici dels mestres s’hi construirà un nou edifici de dues plantes que acollirà les aules, mentre que els dos edificis actuals acolliran el gimnàs, la sala polivalent, el menjador i la biblioteca.

La consellera ha explicat que el projecte ja ha superat tota la tramitació prèvia i que els primers treballs s’iniciaran al llarg d’aquest tercer trimestre. “Allò tan desitjat ja arriba”, ha explicat Ruiz, que ha volgut posar de manifest l’esforç de l’Ajuntament i del centre reivindicant durant anys que es reformés l’edifici. Ruiz també ha explicat que els nous pressupostos permeten que el Govern tiri endavant obres com la prevista a Gironella. Amb tot, ha volgut remarcar que “les edificacions són importants però encara ho és més el que hi passa a dins”.

escola-gironella-consellera-ruiz-1

Un projecte il·lusionant

Per la directora del centre, Olga Núñez, aquest és un projecte “molt esperat”. “Estem molt il·lusionats”, ha explicat, i ha posat en relleu les actuals “mancances evidents per l’antiguitat de l’edifici”. “Disposar d’un nou aulari, un gimnàs i un nou menjador amb cuina és un coixí important pel projecte educatiu”, ha assegurat.

Durant la visita, Ruiz s’ha interessat per conèixer de primera mà la tasca educativa del centre i, per això, ha mantingut una reunió amb l’alcalde del municipi, David Font, i l’equip directiu de l’escola. A continuació, la consellera s’ha desplaçat a l’Ajuntament, on ha signat el llibre d’honor i l’alcalde li ha lliurat una litografia de la vila. A la visita també hi ha assistit la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, i el cap dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Antoni Massegú.

escola-gironella-consellera-ruiz-2

 

FOTOS. La visita de la consellera Ruiz, aquest matí, a l’Escola de Gironella / Ajuntament de Gironella