Més seguretat a l’antena de Puigdon per evitar robatoris que deixen sense cobertura els pobles de la vora

La delegació del Govern de la Generalitat a la Catalunya central i la companyia Telefònica-Movistar, titular de l’antena repetidora de Puigdon, han arribat a un acord per millorar les mesures seguretat en els dipòsits de gasoil de l’aparell emissor. L’objectiu de l’actuació, que es portarà a terme durant el mes d’abril, és evitar que es produeixin més robatoris de combustible com els que s’han produït en els darrers mesos. Quan hi ha hagut aquests furts, l’antena s’ha quedat sense el gasoil que la fa funcionar i, per tant, els habitants de Borredà, Sant Jaume de Frontanyà, Alpens i les Llosses han quedat sense cobertura mòbil i internet.

D’altra banda, el Govern ha lamentat en un comunicat que el problema de Puigdon “no s’ha sabut resoldre fins el moment com hagués pertocat” però confia que el treball conjunt entre els municipis afectats, l’empresa subministradora i la Generalitat “ha de donar els seus fruits a curt termini“. En aquest sentit, la delegació ha assegurat que s’està treballant amb la possibilitat d’electrificar l’estació de Puigdon. Mentrestant, però, la voluntat és “donar el correcte servei” i, per això, s’enforteix la seguretat a la zona.

Tanmateix, el Govern recalca que seguirà reclamant “rigorositat i seriositat” en totes les accions a dur a terme. Si la problemàtica no se soluciona o el rigor no impera, la delegació assegura que es procedirà a la via sancionadora. “No podem admetre ni tolerar talls de subministrament en cobertura mòbil i d’internet, i menys quan aquests són reiterats en el temps”, conclou en la nota enviada.

 

FOTO. Els problemes amb la cobertura mòbil i internet estan afectant severament municipis com Borredà i Sant Jaume de Frontanyà / José Carlos León – El Punt Avui