Puig-reig dedicarà una rotonda del poble a la Corrida i la inaugurarà per la festa del 2018

Puig-reig dedicarà la rotonda que hi ha entre el passeig de la Riera de la Sala i el passeig de la Via a la Corrida, la festa per excel·lència del municipi. L’Ajuntament ha publicat aquest dimarts les bases del concurs que decidirà el disseny que tindrà l’espai. El certamen és obert a tothom, tant a la gent de Puig-reig com a la forana, i les propostes es poden presentar fins el dia 2 de maig. Segons ha explicat a l’AquíBerguedà.cat la regidora de Festes, Alba Santamaria, la idea del consistori és convertir el lloc en un símbol o espai emblemàtic de la festa i inaugurar el nou disseny de la rotonda per la propera Corrida, a principis del 2018.

En total, l’Ajuntament destina 12.000 euros a la realització d’aquesta actuació: 2.000, es donaran al guanyador del concurs; i 10.000, serviran per executar el projecte que s’imposi a la resta. Els diners, ha dit Santamaria, ja estaven previstos en el pressupost del 2016. La idea de reformar la rotonda i dedicar-la a la Corrida es va aprovar l’any passat, però aleshores no hi havia temps material per fer les obres i inaugurar el nou disseny durant la propera edició de la festa. Per això, ha explicat la regidora, es va decidir “guardar els diners i executar el projecte al llarg del 2017“.

El que sí que estava clar és la rotonda del poble on s’actuaria. De fet, segons ha dit Santamaria, és l’única del municipi que és propietat de l’Ajuntament, i això facilita les coses. La resta són de la Diputació o de carreteres i s’haurien d’haver demanat més permisos, la qual cosa alentiria el procés, ha assegurat la regidora.

Un projecte que ve de lluny

La idea de dedicar una rotonda a la Corrida ve de principis de legislatura. Segons ha explicat Santamaria, que com a regidora de Festes manté reunions freqüents amb l’associació que organitza la festa, l’equip de govern actual i els organitzadors van coincidir des d’un primer moment que la Corrida és “la gran festa del poble” i “era estrany” que no hi hagués cap símbol en tot el municipi que s’hi referís.

Mesos més tard, el consistori va proposar la rotonda entre el passeig de la Riera de la Sala i el passeig de la Via com a espai per dedicar a la festa i l’associació va veure-ho amb bons ulls. Arribats a aquest acord, Ajuntament i organitzadors van començar a treballar conjuntament en la redacció de les bases del concurs que decidirà el disseny definitiu de la rotonda i que aquesta setmana han vist la llum.

Les bases del concurs es poden consultar aquí.

rotonda-corrida-puigreig-1

 

FOTOS. La rotonda que l’Ajuntament vol dedicar a la Corrida / M. Canturri