ERC creu que la decisió de la CUP d’aturar Ràdio Berga “no és prou meditada” i posa en risc jurídic l’Ajuntament

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Berga (ERC) considera “preocupant” que la decisió de no arreglar l’avaria tècnica que des de divendres passat impedeix l’emissió per FM de Ràdio Berga l’hagi pres “de manera unilateral” el govern de la CUP. El grup republicà ha afirmat en un comunicat que la decisió hauria d’haver estat debatuda prèviament en el si del Consell d’administració de mitjans audiovisuals, que compta amb portaveus de tots els grups amb representació al Ple.

Per això, ERC creu que la decisió “no és prou meditada” i, a més, “posa en risc alguns aspectes jurídics”. Esquerra recorda que l’actual contracte entre l’Ajuntament de Berga i l’empresa que té la concessió de l’emissora (Bífidus Produccions SL) estableix que aquesta última haurà d’emetre fins que una nova concessionària guanyi el nou concurs per a la gestió. Fins que això no passi, Bífidus ha de posar so a l’emissora, però l’Ajuntament ha de fer el possible per solucionar les avaries que ho impedeixen, com és el cas de l’actual. Per això, diu ERC, i tenint en compte que la concessió està judicialitzada, “l’Ajuntament ha d’anar amb una delicadesa especial a l’hora de prendre decisions com aquesta, que poden perjudicar el consistori en el procés judicial”.

Per tot plegat, el partit republicà ha enviat un correu a l’equip de govern on demana un escrit on el regidor Francesc Ribera reconegui ser el responsable de no arreglar l’avaria tècnica i, per tant, d’aturar l’emissió de la ràdio. També exigeixen un informe jurídic-tècnic que determini les conseqüències d’aquest fet. I finalment, també reclamen que el govern inclogui aquest punt en l’ordre del dia del Consell d’administració de mitjans audiovisuals que s’ha convocat pel proper dijous, després de prop d’un any sense fer-ho.

X