La lluita contra el càncer guanya visibilitat a Berga amb la plantació de dos nous ginkgos a la ciutat

Berga comença l’abril amb dos nous ginkgos a la ciutat. Un parell d’exemplars de l’arbre de l’esperança comencen a créixer des d’aquest divendres a banda i banda de l’encreuament entre el carrer Gran Via i el Lluís Millet. Els ginkgos són una de les espècies més velles del món i és un clar símbol de fortalesa i supervivència.

Amb la plantació dels dos exemplars a laoriol-camps Gran Via, ha dit el regidor d’Urbanisme, Oriol Camps, l’Ajuntament de Berga posa fi a “un deute moral” amb l’entitat Ginkgo APAC del Berguedà, que treballa per aconseguir una millora en l’atenció que reben les persones afectades pel càncer. Fa temps l’entitat va veure com una acció vandàlica acabava amb l’arbre que els membres de l’associació havien plantat de manera simbòlica a la Rasa dels Molins. A més, l’acte de la plantació dels dos nous ginkgos s’ha celebrat a consciència el matí del 31 de març, Dia Mundial del Càncer de Colon.

L’acte d’aquest divendres s’emmarca també dins les campanyes d’adaptació de passos de vianants per a persones amb mobilitat reduïda i d’ampliació de l’arbrat viari que s’estan portant a terme en diversos punts de la ciutat. En aquesta ocasió el que s’ha fet és ampliar l’espai de la vorera uns metres per poder-hi plantar els ginkgos i també s’ha reduït una mica l’alçada de la superfície per tal de facilitar la mobilitat de les persones.

aurora-fernandez-ginkgoL’acte ha comptat amb la participació de l’associació Ginkgo APAC. Diferents membres han col·laborat activament en les tasques de plantació d’un dels dos exemplars que ja llueixen a la zona. Més tard, la presidenta, Aurora Fernández, ha valorat molt positivament la plantació, que, segons ha dit “serviran per a augmentar la visibilitat de l’associació entre la ciutadania.

ginkgo-berga-plantacio

 

FOTOS. Acte de plantació dels dos nous ginkgos a Berga / Lídia López – Ajuntament de Berga