Míriam Pérez, de l’Escola Xarxa de Berga, primer premi per equips a les Olimpíades de Geologia

Míriam Pérez, estudiant de 2n de Batxillerat a l’Escola Xarxa de Berga, ha quedat en primera posició per equips en les vuitenes Olimpíades de Geologia, organitzades per l’Associació Espanyola per a l’Ensenyament de les Ciències de la Terra (AEPECT) amb la col·laboració de l’Il·lustre Col·legi Oficial de Geòlegs (ICOG) i la Societat Geològica d’Espanya (SGE).

La berguedana Míriam Pérez formava part de l’equip Quarzo, juntament amb Marc Ollè, de Rubí, i un estudiant de la Comunitat de Madrid. En aquesta final hi van participar 85 estudiants, procedents d’arreu de l’Estat Espanyol. Tots ells van haver de passar una fase de selecció prèvia on hi van participar gairebé 3.000 alumnes. En aquesta prova definitiva, Catalunya hi competia amb 12 estudiants, seleccionats entre els prop de 500 que es van presentar a la fase prèvia.

En aquesta fase catalana es va comptar, amb el suport de les universitats UAB, UB, UPC Manresa, UdG, UdL i URV, que van aportar les seves instal·lacions per tal que s’hi realitzessin les proves. A banda, també van col·laborar en la sel·lecció el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Seminari Permanent de Ciències Naturals, el Col•legi Oficial de Geòlegs de Catalunya, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i el Geoparc de la Catalunya central.

X