Diversos col·lectius de Berga reivindiquen la llibertat del Teti en un dissabte de cultura i concerts

Berga va acollir aquest passat dissabte les Jornades Solidàries en suport a Sergi Rodríguez ‘Teti’, el jove de la ciutat que va ser imputat per un delicte d’atemptat a l’autoritat per haver donat un calbot a l’aleshores regidor del PP a Berga, Joan Antoni López Noguera.

Divsersos col·lectius de Berga van assistir a les jornades, que es van celebrar amb l’objectiu de recolzar el ‘Teti’ i deixar clar que “el poble no es queda de braços plegats davant del fet que el ‘Teti’ pugui ser empresonat”, segons ha explicat en un comunicat la plataforma de suport al jove.

L’ambient de dissabte va ser festiu i va començar amb una cercavila fins la plaça de les Fonts amb la colla bastonera Cop de Garrot. Un cop a la plaça, els Castellers de Berga van fer un pilar i l’enxaneta va desplegar una pancarta amb el missatge “Teti Llibertat”.

Tot seguit, es va celebrar un dinar popular que donaria entrada a una tarda d’actuacions musicals. Entre els artistes i grups que es van sumar a la diada hi ha Josep Maria Cantimplora, Apartdalats, Mestre Guim, Pikot Negre, Los Escombros i Resiliència. Els concerts van comptar amb la presència d’un centenar de persones.

El grup de suport al Teti valora molt positivament les jornades. La plataforma ha agraït la col·laboració de totes les persones i col·lectius que van fer possible les jornades. També hi ha hagut paraules d’agraïment per a tots aquells berguedans que es van acostar a la plaça de les Fonts i van fer palès el seu suport al Teti.

Un cas que ha revifat en els últims mesos

El cas del jove semblava tancat però en les darreres setmanes ha revifat. Inicialment el Ministeri Fiscal sol·licitava una pena de presó de 4 anys i 9 mesos, mentre que l’exregidor del PP sol·licitava 5 anys. Fa cosa d’un any, el passat juny, es va celebrar el judici i finalment es va dictar la sentència que imposava una pena d’un any al Teti. Ara bé, tenint en compte que és una condemna inferior a dos anys i l’acusat no té antecedents, podria evitar la presó.

El cas és que fa unes setmanes la Fiscalia va demanar a l’Audiència Provincial que ordenés al Teti a complir la condemna. Des d’aleshores, la plataforma ‘Teti Absolució’ s’ha començat a moure per reivindicar la llibertat del jove. Primer, amb una compareixença on van afirmar que no permetrien l’empresonament. I finalment, entrant una moció al ple de l’Ajuntament de Berga que va ser aprovada, tot i que també se’n va aprovar una altra en la mateixa línia però amb matisos, proposada pel grup de Convergència.

X