Berga, Societat

La Fiscalia demana que Teti ingressi a presó i el grup de suport adverteix que no ho permetrà

La Fiscalia demana que Teti ingressi a presó i el grup de suport adverteix que no ho permetrà

El cas de Sergi Rodríguez ‘Teti’, el berguedà acusat d’agredir l’aleshores regidor del PP a Berga, Joan Antoni López Noguera, durant la Patum del 2012, segueix viu. La Fiscalia demana que el jove compleixi l’any de presó al que va ser condemnat el mes de setembre passat, tot i que el seu cas reuneix els requisits legals per suspendre la pena.

La Fiscalia considera, segons un comunicat emès per ‘Teti Absolució’, el grup de suport al Teti, que “l’acció i l’entorn social de l’acusat fan que hagi d’ingressar a presó per fer d’escarment”. Per tot plegat, el grup de suport ha convocat un acte aquest dijous a la tarda a la plaça de Sant Pere de Berga, davant l’Ajuntament de la ciutat. Hi han llegit un manifest on adverteixen que no ho permetran. “No ens fan por”, ha dit Oriol Marquès en la lectura del manifest.

El grup de suport ha estat contundent: “No deixarem que empresonin el nostre amic i company de militància; no deixarem que ens amenacin, com tampoc restarem de braços creuats esperant que l’empresonin”. A més, han vinculat “l’entorn social” al qual fa referència la Fiscalia amb Berga, “un municipi governat per la CUP i amb una marcada trajectòria dels moviments socials.

Per tot plegat, afirmen que “la preocupació de la Fiscalia no és altra que l’augment de l’independentisme combatiu i de classe”. I auguren que el moviment popular “no s’aturarà malgrat que ens acusin, ens jutgin o ens empresonin”.

teti-absolucio-2

Revifa un cas que ve de lluny

Els fets pels quals s’acusa Teti van passar l’any 2012, durant un passacarrers de la Patum de Berga. L’aleshores regidor del PP, López Noguera, va denunciar haver rebut un calbot i això va desencadenar un cas que no es va celebrar fins al cap de més de 4 anys.

L’estiu passat Teti va ser jutjat a l’Audiència Provincial de Barcelona: la Fiscalia inicialment feia una petició de pena de presó de 4 anys i 9 mesos, mentre que Noguera en demanava 5. Al final, però, totes dues acusacions van rebaixar les peticions a menys de 2 anys, la qual cosa evitava que Teti acabés ingressant a presó, ja que no tenia antecedents penals.

Ara, però, la Fiscalia demana que el jove ingressi a presó i el cas, que semblava tancat, torna a revifar. En vista dels esdeveniments, el grup ‘Teti Absolució’, assegura que hi haurà diferents convocatòries de suport amb un objectiu clar: “Lluitar contra l’espanyolisme i construir uns Països Catalans lliures”.

Una petició “digna d’èpoques passades”

El grup de suport al jove berguedà també ha fet pública la nota, escrita a mà, en la qual la Fiscalia demana l’ingrés a presó de l’acusat. Consideren que “és digna tant pel contingut com per la forma d’èpoques passades”. És aquesta:

teti-1 teti-2

FOTOS. Lectura del manifest del grup de suport. Teti, l’acusat, assegut entre Rosa Boixader i Oriol Marquès, els encarregats de transmetre les idees als presents a la plaça de Sant Pere / AUTOR: Marc Canturri

pena de presó Sergi Rodríguez Teti Absolució

Estic amb tu

Comentaris