Un musical de les escoles de Vilada i Borredà reconegut amb un premi Baldiri Reixac

La ZER Berguedà Centre, formada per les escoles de Borredà i Vilada, ha estat reconeguda als premis Baldiri Reixac per tercer any consecutiu i per quarta vegada en la seva història. Els premis reconeixen el treball a l’escola realitzat en català i arrelat a la cultura i el territori.

En aquesta ocasió, el centre ha estat premiat per un musical sobre la vida i les obres de Roald Dahl que l’escola va presentar fa cosa d’un any i que ha estat reconegut dins la categoria de projecte artístic. L’espectacle té una part narrativa, en format pel·lícula, i una part de danses i cançons que es presenten en viu.

Pel que fa a l’argument, el musical explica les aventures del protagonista (Roald Dahl), que viu movent-se i viatjant a través d’algunes de les seves obres més emblemàtiques com ara Matilda, La meravellosa medecina d’en Jordi, Charlie i la fàbrica de xocolata o Les bruixes.

Els premis Baldiri Reixac, que també han reconegut l’escola de música de Puig-reig, han estat des del seu origen un punt de referència per a la immersió de l’escola en el context cultural i lingüístic català i per animar als centres a posar la nostra cultura com a eix vertebrador de tot el treball escolar. Són, doncs, un referent en el món cultural de casa nostra.

A continuació, podeu veure un petit tast del que va ser el musical: