El Forn 2019

Cercs, Vilada, Esports, Societat

El Festival de la Baells es vol consolidar com un motor d’activitat al pantà en temporada d’estiu

El Festival de la Baells es vol consolidar com un motor d’activitat al pantà en temporada d’estiu
Montserrat Badia, Vicenç Linares, Jesús Calderer i Rosa Colomer han presentat el festival aquest divendres. MARC CANTURRI

El Festival de la Baells posarà en valor la pesca al pantà i la condició de l’embassament d’escenari perfecte per a la pràctica d’esports aquàtics. El festival arriba un any més en un format consolidat que propicia que la participació vagi in crescendo any rere any. Sense anar més lluny, l’edició del 2016 va comptar amb 4.000 participants, la qual cosa suposava un increment del 50% respecte les xifres d’un any enrere.

A més, i tal com ha recalcat Rosa Colomer, tècnica de turisme de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, el festival és “un aparador” que serveix per donar a conèixer les activitats que es poden fer al pantà durant tot l’estiu. “Volem que la gent descobreixi el nostre pantà i les activitats que hi podem fer per tal que vinguin pel seu compte en qualsevol moment de l’any”, ha dit Colomer en la roda de premsa de presentació del festival.

Aquest any, tot i que el format és el mateix que en les dues últimes edicions, l’organització aposta per potenciar dos aspectes del programa: la pesca i les activitats esportives. D’una banda, l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, ha explicat que hi haurà diverses activitats encarades a descobrir les espècies de peixos que hi ha a l’embassament. Les administracions volen saber quina és l’espècie “més propícia” per viure en el pantà per tal de posar-li facilitats perquè ho faci. “L’ajudarem a reproduir-se i apartarem els depredadors que la posin en perill per tal d’atraure més pescadors i convertir la pesca en un motor turístic”, ha dit Calderer.

Entre algunes de les activitats relacionades amb la pesca hi ha la jornada de coneixement de la fauna piscícola del Berguedà, el dia 15 de juliol, i els opens de carpfishing, els dies 21, 22 i 23 de juliol i els dies 25, 26 i 27 d’agost.

Estic amb tu

Dues grans novetats en clau esportiva

Les activitats esportives també tindran una cabuda especial en el festival. A banda de les propostes tradicionals com la nedada popular d’inici de temporada, el proper diumenge, les sortides en piragua i la Travessia de la Baells, enguany hi ha dos plats forts en clau esportiva: el Swimrun de la Baells i el Half triatló Berga.

El Swimrun se celebra el 10 de juny i preveu acollir uns 200 participants. La prova combina trams de natació pel pantà i trams de cursa de muntanya per la serra de Picancel. Tindrà un recorregut de 22 quilòmetres i comptarà amb 5 trams de terra i 4 d’aquàtics alternats en una carrera sense transicions ni interrupcions.

El Half triatló és una versió renovada de la Sailfish que enguany canvia d’organitzadors. El Club Triatló Berga agafa el relleu de Dual Grups en l’organització de la triatló per excel·lència a la comarca. La Sailfish se celebra aquest any a la Costa Brava però el Berguedà es resisteix a perdre la prova i, per això, el Club Triatló ja s’ha posat en marxa per tornar a portar la natació al pantà, el ciclisme a les carreteres comarcals i la cursa als carrers de Berga. Tot plegat serà a final de temporada, el 10 de setembre.

Agència de Desenvolupament del Berguedà Ajuntament de Cercs Ajuntament de Vilada Consell Comarcal del Berguedà Festival de la Baells Jesús Calderer Montserrat Badia Rosa Colomer Vicenç Linares

Comentaris