El pantà de la Baells és el més ple de Catalunya, amb el 95% de la seva capacitat

El pantà de la Baells se situa a dia d’avui al 95% de la seva capacitat i, per tant, és l’embassament més ple de les conques internes catalanes. Així ho afirma el darrer informe de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que assegura que els pantans de la conca del Llobregat són els que tenen un volum més alt. Ara bé, desglossant, s’aprecia que la Baells està més ple que la Llosa del Cavall (91%) i que Sant Ponç (91%).

Enrere queden els embassaments del Ter, que no arriben al 85% de la seva capacitat. En concret, el pantà de Sau està al 84% mentre que Susqueda arriba al 83%. Malgrat tot, s’aprecia una millora substancial en el volum acumulat en el sistema Ter-Llobregat, és a dir, els embassaments que formen part de les conques del Ter i el Llobregat. Fa un any el sistema se situava al 78% de mitjana i enguany s’enfila cap al 87%.

En clau general, els embassaments de les conques internes catalanes se situen a dia d’avui al 86%, amb un volum total de 594hm3. La xifra suposa un augment de 9 punts percentuals respecte les del 2016, però també reflecteix un petit descens respecte les de fa un mes, quan els pantans se situaven al 87 de la seva capacitat de mitjana. El motiu d’aquesta baixada és l’absència de pluges i la pujada de temperatures.