Els firaires que vulguin fer parada al Vall per Patum pagaran un 15% més que fa un any

L’Ajuntament de Berga no mantindrà els preus per fer parada al Vall per Patum que es van acordar el passat mes d’abril per sessió plenària. El consistori ha rebut nombroses crítiques dels firaires i comerciants que acostumen a ocupar el Vall i s’ha vist obligat a unificar l’augment a un 15%, que serà el percentatge que pagaran de més totes les parades que vulguin ser al passeig de la Indústria durant les festes de Patum, a excepció de les entitats.

Segons ha explicat el regidor Francesc Ribera, després del ple, en declaracions a l’Aquí Berguedà, en el seu moment es va proposar -i es va aprovar per plenari- una apujada que no era igual per a tots els firaires sinó que anava en funció del cas. Segons ha dit, algunes taxes estaven molt desactualitzades i això feia que en alguns casos l’augment fos “molt important” però en d’altres fos “pràcticament insignificant”. Ara, però, s’ha optat per apujar a tothom el mateix: un 15%.

L’aprovació arriba a menys d’una setmana per l’inici de les festes. Això no ha agradat a l’oposició, que ha carregat contra la gestió del cas que ha fet Ribera. Després de diverses crítiques de tots els grups, Ribera -en resposta a Ermínia Altarriba- ha afirmat que “puc comprar que anem tard, però tot i així era una cosa que abans no es feia“. Sigui com sigui, els arguments del regidor no han convençut l’oposició, tot i que la proposta s’ha aprovat sense massa problemes, amb els vots a favor de la CUP, ERC i ICV, i les abstencions de CiU i el PSC.

X