La piscina de Gironella estrena una cadira que facilita el bany a persones amb mobilitat reduïda

La piscina de Gironella enceta aquest cap de setmana un estiu on pretén consolidar-se com la piscina de referència a la comarca pel que fa als serveis que ofereix. D’entrada, estrenarà dues grans novetats respecte l’estiu passat: una cadira hidràulica amb elevador mecànic, que permetrà que les persones amb mobilitat reduïda es puguin banyar, i una terrassa de bar de gespa artificial a la zona on fins ara hi havia la pista de volei platja.

La cadira, però, és sens dubte el gran punt diferencial de la piscina per aquesta temporada. Segons han explicat l’alcalde, David Font, i la regidora d’Esports, Maria Àngels Sallès, en roda de premsa, l’equip de socorristes estarà a disposició de tothom qui en vulgui fer us en horari de piscina, és a dir, de 10 del matí a 8 del vespre. Ara bé, els socorristes només s’encarregaran d’ajudar l’usuari amb problemes de mobilitat a ficar-se dins la piscina i a sortir-ne. Però un cop dins l’aigua, el propi usuari o un acompanyant hauran de controlar la situació.

Segons l’alcalde, l’adquisició de la cadira no és més que “una altra acció per fer una vida més accessible per a tothom a Gironella”. En aquesta línia, Font ha parlat de la nova cadira de la piscina com una continuació de grans projectes per millorar l’accessibilitat a tota la vila com la construcció de l’ascensor o l’adequació dels passos de vianants.

L’equipament ha costat 6.500 euros, que s’han pagat gràcies a una subvenció de 4.050 euros de la Diputació de Barcelona. Per tant, segons dades proporcionades pel propi alcalde, el consistori ha hagut d’assumir prop de 1.500 euros que han sortit de les arques municipals.

Potenciació del servei de bar

Una altra de les grans apostes de la temporada és l’ampliació de la zona de la terrassa del bar. En concret, el consistori ha optat per convertir l’antiga zona de la pista de vòlei en una terrassa amb gespa artificial. És una de les grans inversions de l’any i se suma altres grans reformes com la de les rajoles de la piscina, l’única olímpica de la comarca, o la col·locació de nous bancs al llarg de tot el recinte.

En aquest sentit, el servei de bar és externalitzat i també és una novetat. Enguany i després de firmar un contracte per dos anys, el bar de la piscina serà gestionat pels impulsors de Sol i Cel i Glaç.

terrassa-bar-piscina-gironella

L’esport, un motor d’estiu

La regidora d’Esports també ha volgut reivindicar l’activitat esportiva en tot el recinte. Tal com ja va passar l’any passat, la regidoria aposta per fomentar les activitats a la piscina i per farcir-la d’oci per a totes les edats. Als matins, hi haurà classes d’aquagym per a persones adultes. A les tardes, hi haurà classes de natació per a la canalla. I als vespres, la piscina obrirà portes gratuïtament de 19h a 20h i habilitarà carrils per a nedadors que vulguin aprofitar la piscina més gran de la comarca per entrenar.

X