El tabaler de la Patum aprofita la diada dels Quatre Fuets per homenatjar Jordi Camps i Bessa

La Diada dels Quatre Fuets va tenir molts moments especials però, entre tots ells, n’hi va haver un d’històric. Com cada diumenge abans de Patum, les maces de la gran i les de la infantil es van trobar a mig camí entre la plaça de Sant Pere i la plaça Viladomat entre els Quatre Fuets i els Quatre Fuets infantils. Va ser el moment escollit per al tabaler, Xavi Prat, per fer el seu particular homenatge a la família Camps i, molt especialment, a Jordi Camps i Bessa.

Les famílies Prat i Camps sempre han estat molt unides. Les ha unit una passió, la Patum, però també una amistat que remunta generacions. Per aquest motiu, l’actual tabaler va voler brindar el seu homenatge al vigent restaurador de la festa infantil. Li va regalar un pergamí de grans dimensions amb una foto de tots dos i un text que reflecteix el vincle entre totes dues famílies. A l’entrega hi van assistir tota mena d’autoritats, representants de la Patum i la festa dels infants i familiars de tots dos protagonistes. El tabaler, a més, va acompanyar l’homenatge fent sonar el tabal més ràpid que mai.

Jordi Camps i Bessa és l’actual restaurador i conservador de la Patum infantil i és la tercera generació de la família Camps que es dedica a la restauració de comparseria patumaire. Abans, s’ocupava de la conservació de la comparseria de tota la Patum. A més, va formar part de la plantilla dels Gegants durant molts anys.

jordi-camps-tabaler-homenatge