Gironella inverteix 107.000 euros en asfaltar 8.000m2 de carrers i dues plataformes de prioritat de vianants

Gironella ha asfaltat uns 8.000 m2 de carrers en aquesta primera quinzena de març. L’Ajuntament ha resolt així deficiències a les calçades del polígon industrial del Camp dels Pals i un tram de la carretera de Cal Bassacs. També s’han enquitranat alguns trams de la zona del camp de futbol i les pistes de tenis i el tram entre la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou i els antics col·legis de la colònia. A més, s’han incorporat passos de vianants elevats davant l’entrada de l’Escorxador i al centre de la colònia de Cal Bassacs.

D’altra banda, també s’han modificat les calçades del carrer Pompeu Fabra i la plaça del Cine amb l’objectiu de crear dues noves zones de plataforma única en les cantonades d’aquestes vies amb l’avinguda principal del poble, l’avinguda Catalunya. D’aquesta manera, la calçada queda ara al mateix nivell que la vorera i els vianants que hi circulin tindran prioritat respecte els vehicles.

Amb aquests canvis, l’Ajuntament pretén facilitar els desplaçaments a peu pel centre del municipi. Per completar l’actuació, els treballs també han permès arranjar alguns sots en altres punts. La inversió total ha estat de 107.000 € i segueix l’aposta municipal de destinar cada any 100.000€ en asfaltat de carrers i places.

Un pas endavant per millorar el trànsit urbà

La primera tinent d’Alcalde i regidora d’Entorn Urbà, Obres i Serveis i Barris i Colònies, Sílvia Corbera, creu que els treballs signifiquen “una millora substancial especialment en vies que fins ara eren de terra, a la zona esportiva i a Viladomiu Nou, i que representaven un problema en cas de pluja“.

En el mateix sentit s’expressa Josep Maria Castellà, regidor de Seguretat Ciutadana i Sostenibilitat, que considera que mesures concretes com la implantació de passos elevats i plataformes úniques contribueixen a “pacificar el trànsit del municipi” i permeten “facilitar els desplaçaments a peu pel poble” i, així, reduir l’ús del vehicle privat entre els vilatans.

Així mateix, Josep Maria Castellà recorda que la creació de plataformes de prioritat per a vianants es troba recollida a l’estudi de la mobilitat de Gironella elaborat per la Diputació de Barcelona i presentat el passat mes de maig després de trobades entre veïns de zones més afectades del municipi i el consistori de Gironella.

L’estudi de mobilitat permet planificar el sistema de transport per part de l’administració local seguint la normativa i directrius que ho regulen. S’hi recull un conjunt de propostes d’actuació tant pel que es refereix a la mobilitat a peu, en bicicleta, en transport públic, aparcament i d’altres mesures que cal tenir en compte en un futur.

X