Berga, Comunicació

El polígon industrial de la Valldan gaudirà de fibra òptica a finals d’estiu

El polígon industrial de la Valldan gaudirà de fibra òptica a finals d’estiu
Obres al polígon industrial de la Valldan. CEDIDA

La fibra òptica es comença a instal·lar al polígon industrial de la Valldan aquest juliol. L’empresa estatal de telecomunicacions Telefònica ha obtingut la llicència d’obra per a la posada en marxa de la banda ampla i l’Ajuntament de Berga preveu que les obres comencin de manera imminent. La portada del servei de la fibra òptica al polígon ha estat una demanda històrica dels empresaris per la necessitat de facilitar i agilitzar l’activitat diària de les companyies que operen en el parc empresarial berguedà.

Telefònica utilitzarà les rases de la xarxa d’aigua calenta i calor industrial que actualment es troben en fase d’execució per part de la Mancomunitat de Municipis de la Biomassa. Aquesta mesura pretén aconseguir la coordinació de tots dos projectes per tal d’aprofitar una part de l’obra executada, així com per establir els criteris que en permetin el doble ús, tenint en compte la possibilitat de realitzar noves ampliacions de la xarxa de distribució dels serveis d’aigua calenta i calor industrial, en cas que sigui necessari.

La durada aproximada dels treballs d’instal·lació de la fibra òptica serà d’unes sis setmanes des de l’inici dels treballs que es preveu que comencin durant els primers dies del mes de juliol. Per tant, la fibra òptica podria estar completament instal·lada entre mitjans i finals d’agost. En aquest sentit, durant l’estiu es realitzarà la instal·lació del cablejat aeri en els traçats existents i això comportarà la substitució dels pals que es troben en mal estat o que es consideren obsolets.

D’altra banda, en els indrets en els quals hi ha una rasa operativa on discorre la instal·lació del subministrament d’aigua calenta sanitària de la Mancomunitat de Municipis de la Biomassa, el servei de fibra òptica serà soterrat per la mateixa escomesa d’aigua calenta, de manera que cadascun dels usuaris podrà decidir lliurement la rebuda o no del subministrament d’algun dels dos serveis.

Ajuntament de Berga Fibra òptica Polígon Industrial de La Valldan

Estic amb tu

Comentaris