Els veïns de la Valldan visiten l’Institut de Ciències Fotòniques, dirigit per Lluís Torner

El passat dissabte, dia 1 de juliol, la Valldan i el seu grup de caramellaires van assistir a una visita guiada per l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), situat a Castelldefels (Garraf) i dirigit pel berguedà Lluís Torner, fill de la Valldan.

Torner va rebre els valldanencs i els va explicar “amb la gran senzillesa que el caracteritza” el més rellevant de les instal·lacions, segons ha explicat la presidenta de l’Associació de Veïns i regidora a l’Ajuntament de Berga, Maria Antònia Ortega. “Va captar l’atenció de tots els assistents i ens va fer a tots una mica més cultes en el camp de la fotònica”, ha assegurat Ortega.

Homenatge al dinar de comiat de Festa Major 2017

Lluís Torner va ser guardonat fa uns mesos amb el Premi Nacional de Recerca 2016, que atorguen la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Per això, Ortega ha avançat que la Valldan li prepara un “humil però sentit homenatge” de cara al dinar de comiat de la Festa Major del proper mes d’agost.

La Valldan, ha dit la presidenta, va visitar l’ICFO perquè volia “conèixer de primera mà de la feina de Torner en el camp de la ciència”. “Porta a la pràctica descobriments, preguntes i neguits que intenten millorar i resoldre dubtes que la humanitat es planteja i han de servir perquè les condicions de vida de la humanitat siguin millors”, ha reflexionat Ortega amb admiració.

icfo-valldan-torner-ortega