Berga conclou amb èxit els primers sis mesos com a ciutat d’acollida i ja espera nous refugiats

Acaben els primers sis mesos d’acollida de refugiats a Berga. Ahir, dimecres, el Consell Comarcal, la Creu Roja al Berguedà i l’Ajuntament de la ciutat van organitzar El Consell Comarcal del Berguedà juntament amb Creu Roja i l’Ajuntament de Berga van organitzar un acte a l’Hotel d’Entitats de Berga per agrair l’esforç del voluntariat durant aquests primers mesos d’acollida.

L’acte va comptar amb la presència del voluntariat i de les persones que han residit a l’alberg de Berga des del gener. Ara, aquests últims continuaran el seu procés d’acomodació en un habitatge, tal com preveu el programa estatal. En aquest sentit, el Consell Comarcal ja ha iniciat rondes de contactes amb els ajuntaments amb voluntat acollidora per activar la cerca d’habitatges.

En breu, el Centre de Protecció Internacional situat a l’Alberg de Berga rebrà més persones refugiades. Tal com ha passat en aquests darrers mesos, durant el primer mig any d’estada a la ciutat els refugiats hauran de passar per processos actius d’acollida.

refugiats berga