El Festival de Cant Coral de Puig-reig canvia de dates per aplegar dos cors de referència mundial

El Festival Internacional de Cant Coral Catalunya Centre, de Puig-reig, canvia de dates. Enguany se celebra la darrera setmana de juliol, del 25 al 27, en lloc de la primera de setembre. La novetat de la 38a edició del festival té un motiu clar: l’organització vol aprofitar la Simposi Mundial de Música Coral que aquest any s’organitza a Barcelona entre el 22 i el 29 de juliol. Hi assistiran les vint millors corals del món i Puig-reig ho aprofitarà per apropar-ne dues d’elles al Berguedà.

Per fer-ho, la Polifònica i l’Ajuntament, els organitzadors del Catalunya Centre, assumeixen “el risc” de fer un festival entre setmana. Segons diuen, però, “val la pena perquè el nivell dels concerts serà molt alt”, ha explicat en roda de premsa la directora de la Polifònica, Maria Rosa Riera. Les dues corals que actuaran a Puig-reig seran la Westminster Choir dels Estats Units i la Ansan City Choir de Corea del Sud. La formació asiàtica actuarà al pavelló d’esports dimarts 25, mentre que la nord-americana ho farà dijous 27, també al poliesportiu.

A banda, el festival internacional de Puig-reig acollirà dues actuacions més de gran nivell. Dilluns 24, la Cobla d’Amsterdam protagonitzarà el concert inaugural a la plaça Nova. Es tracta d’una formació que, tot i ser holandesa, acostuma a venir cada cert temps a Catalunya per realitzar-hi les audicions de sardanes que no pot fer al seu país d’origen.

Els berguedans i bagencs de la Melanzana Ensemble completen el programa amb un concert dimecres 26 al pavelló d’esports. Es tracta d’una formació de joves músics de la zona que fan estudis superiors de música en centres europeus. Els integrants del grup són Marta Atcher, Mònica Roca, Júlia Conangla, Adrià Trulls, Arnau Rovira, Carla Conangla, Matthias Löffelmann, Queralt Aymerich i Carles Blanch.

Les entrades, ja a la venda

L’organització fa dies que ven entrades. Des del passat 10 de juliol es poden comprar a la botiga Iglesias Fotògrafs de Puig-reig. El preu de l’anticipada és de 10 euros per concert, mentre que també s’ofereixen abonaments de 3 concerts per 25€ en total. L’entrada a taquilla val 13 euros, excepte pels assistents de menys de 14 anys, que la tenen gratuïta.