El robatori d’una placa solar deixa sense llum el túnel del camí entre Pedret i Cal Rosal

El túnel del camí entre Pedret i Cal Rosal ha quedat sense llum aquests últims dies per culpa del robatori de la placa solar que fins ara feia possible la il·luminació del seu interior. Segons ha explicat a l’Aquí Berguedà el conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal, Francesc Xavier Francàs, l’incident va passar fa uns dies però “en un primer moment el túnel podia funcionar sense l’ajuda de la placa”.

En aquestes últimes hores, però, la llum ha deixat d’il·luminar el túnel i el Consell Comarcal ja treballa per instal·lar-hi una nova placa en els propers dies. Segons ha dit Francàs, la placa hauria de ser col·locada al llarg d’aquesta setmana, ja que l’actuació “no és gran cosa” i els especialistes del Consell Comarcal ja hi estan treballant.

Un escenari d’accions vandàliques

El camí entre Pedret i Cal Rosal fa mesos que és escenari d’incidents lamentables. Fa unes setmanes les portes de fusta que donen accés al camí van quedar malmeses amb clars símptomes d’haver rebut l’impacte d’un cotxe. Les barreres impedien, quan no estaven trencades, que els cotxes accedissin al camí.

En el ple d’abril del Consell Comarcal, l‘ens ja va acordar mesures per millorar l’estat del camí i, en especial, de les tanques d’accés. Segons ha transmès a la ciutadania el propi president de l’ens, David Font, a través de les xarxes socials, les portes es repararan en les properes setmanes “amb l’esperança que ningú les torni a espatllar”.

Una altra de les reivindicacions de la ciutadania té relació amb el contenidor que hi ha en el mateix camí i que, sovint, és ple a vessar. En aquest sentit, el Consell Comarcal ha reclamat a l’empresa de recollida de residus que passi pel camí més sovint, sobretot en èpoques on hi ha més visitants -com ara, a ple estiu- i en caps de setmana.

X