La Marxa de Torxes de Berga presenta una campanya que explicarà els motius del Sí arreu del Berguedà

Les entitats i els partits polítics independentistes del Berguedà han presentat aquest diumenge al vespre a Berga la plataforma Berguedà pel Sí, una campanya unitària a favor del ‘Sí’ a la independència de Catalunya. La presentació del projecte s’ha fet als peus del portal de Santa Magdalena instants abans de la tradicional marxa de torxes que organitza l’Esquerra Independentista.

Berguedà pel Sí està integrada per l’Associació de Municipis per la Independència, l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), el Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), Demòcrates de Catalunya, el Casal Panxo, Catalunya Acció, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i l’Assemblea de Joves Independentistes del Berguedà.

L’objectiu de la plataforma és dur a terme una campanya unitària en favor del Sí a la independència, amb la vista posada en el referèndum del proper 1 d’octubre. En concret, Berguedà pel Sí prepara tres actes de campanya: el primer, dissabte 16 a la plaça nova de l’Església de Guardiola de Berguedà (20.30h); el segon, divendres 22 a la plaça de l’Ajuntament de Gironella (20.30h); i el tercer, dimecres 27 a la plaça de la Font del Ros de Berga (20.30h). En tots ells s’exposaran les raons que té Catalunya i, en concret, el Berguedà per creure i votar el Sí a la independència, segons han explicat en la presentació Lluís Escriche i Manel Escobet, com a membres de l’Assemblea Nacional Catalana a la comarca.

DSC04972

bergueda-pel-si-magdalena-berga

Més de 400 torxes recorren el casc antic de Berga

Poc després de l’acte de presentació de la plataforma ha començat la marxa de torxes pels carrers del casc antic de Berga. Més de 400 flames han il·luminat els carrers de la capital del Berguedà en un dels tradicionals actes previs a la Diada de l’11 de Setembre.

Organitzada com sempre per l’Esquerra Independentista, la marxa ha començat al portal de Santa Magdalena, ha passat pel barri vell fins arribar a la plaça de Sant Pere i ha creuat el carrer Major fins la plaça de les Fonts. Allà els membres de la plataforma han encès un ‘Sí’ gegant amb espelmes.

X