Una Patum extraordinària per celebrar la independència de Catalunya?

La Guita Xica vol una Patum extraordinària per celebrar la independència de Catalunya, en cas que un hipotètic ‘Sí’ al . El cap de colla, Eloi Martínez, portarà la idea a la propera reunió del Patronat, el dia 22 de setembre, per tal que els membres de l’ens en debatin l’aprovació. Martínez ja ha entrat una instància a l’Ajuntament de Berga per tal que el punt s’inclogui dins l’ordre del dia de la reunió del Patronat d’aquest setembre.

En declaracions a l’Aquí Berguedà, Eloi Martínez ha explicat que la comparsa de la Guita Xica va aprovar per unanimitat presentar la instància, de manera que tots els membres estaven a favor de la celebració d’una edició de la festa extraordinària. Segons diu, “ja s’han celebrat altres Patums extraordinàries per diferents motius i creiem que seria una bona oportunitat per tornar-ho a fer”.

Abans de presentar la instància, la colla de la Guita Xica ha comunicat a la resta de comparses les seves intencions. Pel que fa al desenllaç, Martínez confia que la majoria de comparses hi estiguin d’acord i que, per tant, la proposta arribi a bon port.

X