Mònica Garcia: “No és viable fer una Patum sencera per la independència; però una versió reduïda, potser sí”

No serà el 2 d’octubre, però aquesta tardor hi podria haver una Patum extraordinària a Berga. Els membres del Patronat van aprovar aquest divendres en la reunió ordinària del mes de setembre que, si el ‘Sí’ guanya el referèndum de l’1 d’octubre, es farà una proposta a l’Ajuntament de la ciutat per celebrar una Patum en els propers mesos. La idea és una proposta de la comparsa de la Guita Xica que sembla que han vist amb bons ulls la majoria de comparses.

El cas és que fer una Patum és costós i l’Ajuntament de Berga està en un moment econòmic delicat, tot i que segueix reduint el seu deute. En aquest sentit, la regidora de Patum, Mònica Garcia, ha explicat a l’Aquí Berguedà que l’opció de fer una Patum sencera “és totalment inviable” i, per tant, el consistori no la podria assumir. Ara bé, Garcia ha matisat que una versió “de butxaca” potser sí que es podria afrontar amb garanties.

Tot plegat, però, ho haurà d’aprovar el plenari, en base a la proposta que es faci des del Patronat i sempre que el resultat del referèndum dicti que el ‘Sí’ és el guanyador. A dia d’avui, però, no està clar com es finançaria aquesta Patum excepcional: “Dependrà de la proposta que presenti el Patronat i de les vies de finançament que plantegi (patrocinadors, línies de subvencions, etc.)”.

X