La Penya posposa el concurs boletaire, les sardanes i la falla perquè no coincideixin amb el referèndum

La Penya Boletaire de Berga ha decidit posposar el Concurs Boletaire, les sardanes i la falla, que s’havien de celebrar aquest proper diumenge, dia 1 d’octubre, però que finalment es faran el 29 d’octubre, gairebé un mes més tard de la data prevista inicialment. Segons el president de l’entitat, Ramon Minoves, el motiu és la celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya el mateix dijous i “l’excepcionalitat del moment que viu el país”.

En declaracions a l’Aquí Berguedà, Minoves ha recalcat que la Penya Boletaire es desmarca d’ideologies i, per tant, no pren la decisió per posicionar-se ni cap al ‘Sí’ ni cap al ‘No’. Simplement, diu, perquè l’entitat considera que cal centrar l’atenció d’aquell dia en el referèndum. “La Penya Boletaire no fa política, fa bolets”, ha deixat clar.

L’entitat ha decidit aplaçar els actes del proper diumenge, però els de la resta del cap de setmana segueixen en l’horari i les dates previstes. Així doncs, aquest divendres, a les 19h al Casal Cívic, hi haurà la xerrada sobre meteorologia i bolets de la meteoròloga de TV3, Gemma Puig. A més, de 19h a 22h, hi haurà el sopar popular a la plaça del Forn, a càrrec d’El Kóm Intramuralla, i a partir de les 22h es farà el concurs de coneixements ‘Berga o Barbàrie’, a càrrec de l’historiador berguedà Albert Cols, també a la plaça del Forn.

De cara a dissabte, el carrer Major es convertirà en un pol cultural i boletaire, amb tota mena d’iniciatives des de primera hora del matí fins la nit. Entre d’altres actes, destaquen la cercavila dels nans de la Bauma dels Encantats i el Gegantó Tocat del Bolet de Montmajor, a partir de les 11 del matí; o el concurs de tapes de bolet, a partir de les 20h.

X