L’oposició de Bagà denuncia al Síndic de Greuges que el govern no ha convocat el ple de setembre

Convergència de Bagà (CiU), el principal grup de l’oposició, ha presentat una queixa al Síndic de Greuges pels “reiterats retards” de comissions informatives, juntes de portaveus i sessions plenàries.

El cap de l’oposició, Pep Llamas, explica que en un comunicat que el consistori no ha celebrat ni el ple del mes de setembre ni les juntes de portaveus o les comissions informatives. A més, Llamas recorda que el pressupost municipal va ser aprovat amb set mesos de retard, “malgrat tenir la majoria absoluta per haver-ho fet en el termini establert”.

Des del govern, l’alcalde, Nicolás Viso, ha admès que les reunions no estan tenint “la periodicitat habitual”. Ara bé, argumenta que aquest estiu el consistori va quedar sense secretària i, a dia d’avui, encara no s’ha pogut trobar . De moment, hi ha un professional que hi dedica dos dies setmanals, però el govern ja treballa en una solució definitiva i preveu contractar més personal administratiu. Ara per ara, però, tot plegat fa que l’equip de govern no tingui la documentació necessària per convocar les reunions.

D’altra banda, l’alcalde Viso ha lamentat que l’oposició hagi “tirat pel dret” i hagi presentat una queixa al Síndic de Greuges abans de parlar amb el govern. “No ho trobo massa bé”, ha dit. Sigui com sigui, el batlle ha assegurat que les reunions es normalitzaran en breus i, per tant, ha dit, no hi haurà cap problema quan el Síndic demani explicacions sobre les irregularitats dels darrers mesos.

X