Gironella treu 300.000 euros del Banc Sabadell en saber que es planteja marxar d’una Catalunya independent

L’Ajuntament de Gironella ha tret 300.000 euros del Banc Sabadell i els ha passat a Caixa Bank, després que la primera entitat hagi amenaçat amb traslladar la seva seu fora de Catalunya si es declara la independència. L’alcalde del municipi, David Font, ha ordenat l’operació a la tresorera municipal immediatament després de conèixer les intencions del banc.

Font ha explicat a l’Aquí Berguedà que el consistori ha reintegrat bona part dels diners que hi havia a l’entitat bancària, però ha mantingut el compte obert i amb líquid perquè hi ha préstecs domiciliats. La idea, però, és desvincular-se de manera total del banc en les properes setmanes. “Treballarem per fer els canvis oportuns en els propers dies”, ha dit l’alcalde.

La posició de Banc Sabadell, doncs, no ha agradat en absolut al govern gironellenc. Font ha estat contundent: “Si ells volen amenaçar amb aquest tipus d’accions, nosaltres tenim llibertat per fer els moviments que creguem oportuns”.

La mesura de l’Ajuntament de Gironella és inèdita al municipi, però l’alcalde ja ha advertit que farà “el mateix” a partir d’ara amb qualsevol banc que opti per amenaçar els catalans. En aquest cas, Caixa Bank era l’altra entitat catalana on el consistori hi tenia diners.

X