Comencen les obres a la teulada de l’Ajuntament de Berga, que estarà enllestida a principis del 2018

L’Ajuntament de Berga ha començat les obres que han de permetre substituir la teulada del consistori. La coberta ha estat malmesa per tèrmits i altres patologies que han deteriorat una part important de l’estructura de fusta que la sustenta. Aquest deteriorament va obligar a apuntalar algunes bigues a la tercera planta, la qual cosa va fer que el departament de Serveis Tècnics hagi estat traslladat provisionalment a les dependències municipals del carrer Balmes, 3-5.

ajberga-teulada-obres-3

La reparació definitiva de la teulada té un pressupost de 86.959,96 euros i contempla l’enderroc i desmuntatge de la coberta actual, així com la seva total rehabilitació, substituint els elements en mal estat. L’empresa encarregada de dur a terme les obres és Construccions J. Grau Font SA i preveu acabar-les en uns tres mesos. És a dir, que la teulada hauria d’estar reformada a principis de l’any vinent.

Les obres es faran en els mesos de tardor i hivern, malgrat que probablement presentaria menys complicacions fer-ho en èpoques més càlides. El regidor d’Urbanisme, Oriol Camps, hi ha tret importància: “Hi ha moltes teulades que es canvien i es tapen, i no hi ha problemes. Segur que seria millor fer-ho a l’estiu, però és complicat perquè s’hauria de fer just després de Patum”.

Un tros de plaça ocupat

Aquest dimarts es va iniciar la instal·lació de la base de recolzament de la grua que ocuparà una superfície aproximada d’uns 25m2, just a davant de l’entrada principal del consistori. La base ocuparà, doncs, una part important de la plaça de Sant Pere i dimarts ja es va fer prou visible en la concentració massiva que s’hi va celebrar per condemnar l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

La base de recolzament, però, no impedirà que es pugui accedir al consistori per un corredor lateral que s’ha habilitat just davant del bar La Patum. Aquest dimecres han començat els treballs amb el desmuntatge del fals sostre de l’última planta del consistori. També es comprovaran elements estructurals de les plantes inferiors.

ajberga-teulada-obres-1

Canvi de lloc d’alguns departaments

Les obres provocaran afectacions en l’activitat de l’edifici, ja que els departaments de la segona planta –Secretaria i Cultura– s’ubicaran en altres dependències municipals durant l’execució dels treballs. Tanmateix, es preveu limitar l’espai d’aparcament de la zona blava i l’ús general de la plaça de Sant Pere per a la celebració d’esdeveniments i altres actes. Per últim, també es preveuen restriccions d’aparcament i d’ús a la plaça de la Ribera de forma puntual. Aquestes afectacions i restriccions consistiran fonamentalment en l’emmagatzematge de materials i, en menor mesura, en l’establiment de zones de seguretat.

En tot cas, les àrees afectades aniran variant en funció de les necessitats en el transcurs de l’obra. No es preveuen, però, talls significatius respecte a la circulació de vehicles i al pas de vianants.

ajberga-teulada-obres-2

X