L’Ajuntament de Berga recupera la concessió de Ràdio Berga i busca un acord que tregui el cas dels jutjats

L’Ajuntament de Berga ha recuperat les claus dels estudis de Ràdio Berga aquest dimarts al matí. L’empresa concessionària des de l’any 2006, Bífidus Produccions, ha deixat els estudis de manera definitiva i totes dues parts ja treballen en un acord que tregui dels tribunals un cas que s’arrossega des de fa anys.

D’entrada, l’Ajuntament reclamava uns 120.000 euros a Bífidus, considerant que no s’havia abonat el cànon establert en el contracte de la concessió. L’empresa, però, va presentar recurs i el jutge li va donar la raó, de manera que els 120.000 euros inicials van quedar en 52.000. Ara, doncs, el consistori reclama aquests diners, però la concessionària ja ha presentat un nou recurs, al·legant danys i perjudicis per no haver reparat l’avaria de la Figuerassa.

Arran d’aquest últim recurs, empresa i ajuntament s’han començat a reunir per trobar una solució que desencalli el cas. Segons va dir el regidor de Mitjans, Francesc Ribera, en el darrer ple, les negociacions “van per bon camí” i “hi ha predisposició per part de les dues parts” per arribar a un acord.

De moment, els tècnics del consistori han comprovat que el material que hi ha als estudis és el que estava inventariat. Ara, l’emissora seguirà farcint la graella de música, a l’espera que l’Ajuntament tregui a concurs el servei. En aquest últim aspecte, Ribera va dir que té “les eines” per reprendre l’activitat i confia treure la ràdio a concurs en els propers mesos.