Berga aplicarà un nou impost per incidir en el manteniment del clavegueram de cara al 2018

L’Ajuntament de Berga preveu aprovar aquest vespre, en el ple extraordinari d’ordenances, l’aplicació d’un nou impost per a la prestació del servei de clavegueram de cara al 2018. L’objectiu de la nova taxa, ha dit el regidor Oriol Camps, és garantir que el servei tingui alguna font de finançament i no s’hagi de cobrir traient diners d’altres partides.

La idea de l’equip de govern és aprofitar els prop de 60.000 euros anuals que es preveuen generar amb la nova taxa per fer impulsar neteges, inspeccions i reparacions en la xarxa de clavegueres de la ciutat. El regidor Camps ha assegurat que “la velocitat en la qual es deterioren les infraestructures és superior a la velocitat en la qual es renoven”, és a dir, que es deterioren més ràpid que no pas es renoven. Segons Camps, passava amb l’enllumenat, però s’ha resolt amb la substitució de tots els fanals de la ciutat per LED’s; també passa amb els paviments, però s’ha intentat aturar i “almenys no anem a pitjor”; i passa amb el clavegueram, que ha tingut comptades intervencions en els darrers anys i això ha fet que es deteriori notablement.

Ara, en canvi, amb l’aplicació del nou impost, el consistori preveu començar a intervenir en la xarxa de clavegueres, que és d’entre finals del segle XIX i principis del XX. “Hi ha ensorraments habitualment i s’embussa sovint”, ha afirmat Camps.

Uns tres euros trimestrals per ciutadà

Cada ciutadà rebrà la factura de la nova taxa juntament amb la del servei municipal d’aigua. En total, ha dit Camps, s’estableix que costarà un mínim de 3 euros trimestrals a cada ciutadà domèstic, és a dir, al voltant d’un euro per mes. Ara bé, la xifra serà superior per a aquells ciutadans que gastin més aigua. “Quant més gastis, més gran serà aquest impost; però està bastant comptat perquè la majoria de la població es mogui al voltant del mínim -3 euros per trimestre-”.

Les ordenances fiscals que preveu aprovar l’equip de govern de la CUP aquest dijous al vespre s’han treballat amb la resta de partits del consistori durant tres mesos. Segons ha explicat el regidor Francesc Ribera, es tracta d’un compromís que facilita l’entesa. Per això, la idea del govern es mantenir el mecanisme de cara a les properes aprovacions d’ordenances.

claveguera-berga-1

X