Gironella treu a concurs les obres per renovar l’enllumenat del Cap del Pla i la carretera de Casserres

L’Ajuntament de Gironella ha tret a concurs les obres que permetran renovar l’enllumenat del Cap del Pla i la carretera de Casserres. En concret, es canviaran tres quadres elèctrics i les lluminàries que hi estan vinculades per un valor estimat de 215.344,04 euros, segons dades confirmades pel consistori.

Les obres tenen un període d’execució de tres mesos i permetran la substitució de l’enllumenat actual per LEDs. Els carrers que patiran els canvis són la carretera de Berga, la carretera de Vic, el carrer Pedraforca, el carrer del Cap del Pla, el carrer de Cal Ton Gran, el carrer Estudis, el carrer Batlle de Curtichs, el carrer Verdaguer, la carretera de Casserres, el carrer de l’Estació, la plaça Pi i Maragall, el carrer Pompeu Fabra, el carrer Sant Joan Baptista de la Salle i una part de la carretera de Casserres.

La renovació permetrà adaptar els nivells d’il·luminació a la normativa vigent, i suposarà un estalvi energètic important per al municipi. A la vegada, s’homogeneïtzaran els tipus de lluminàries existents al municipi, per facilitar-ne els posteriors costos de manteniment. Amb aquesta actuació es preveuen uns estalvis de consum propers als 86.000kWh, que podrien traduir-se en gairebé 17.000 euros anuals.

Aquestes millores en l’enllumenat se sumen a les diferents apostes municipals per reduir els consums energètics anuals. A principis de setembre, el consistori gironellenc també va renovar les torres de llum del camp de futbol, i el passat mes de maig va instal·lar un sistema de bateria de condensadors als quadres elèctrics de la zona esportiva municipal i a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable.

Les actuacions formen part del Pacte d’Alcaldes 2020, una iniciativa del consell Europeu per augmentar l’eficiència energètica i l’ús de les energies renovables en els municipis per tal d’assolir i superar els objectius de la reducció del 20% de les emissions de C02 de cara a l’any 2020.

X