El Conservatori de Música dels Pirineus va a més. El nou curs del grau professional, que s’imparteix a Berga, la Seu d’Urgell i Puigcerdà, comença amb una xifra total de 77 alumnes i 81 places ocupades (alguns estudiants cursen dues especialitats instrumentals a la vegada). Les xifres són notablement superiors a les de l’any passat, que va començar amb 61 inscrits, i encara més grans que en el primer any de vida de la iniciativa, quan s’hi van inscriure 13 persones.
Els alcaldes dels diferents municipis involucrats i el director del Conservatori, Xavi Llobet, han valorat molt positivament l’augment del nombre d’inscrits i han destacat que el Conservatori s’estén i atrau estudiants d’altres comarques com el Pallars Sobirà, la Cerdanya francesa i el Bages.
Aquest any, entre els 77 alumnes inscrits, l’escola de Berga n’acollirà 46; Puigcerdà, 9; i la Seu d’Urgell, 22. Tot plegat, suposa una mitjana d’ocupació del 45% de les places disponibles en els tres centres que formen part del Conservatori. A banda, les especialitats que compten amb més demanda són les d’instruments de corda (35%), vent-fusta (21%) i vent-metall (15%). A més, el violí, el piano i la trompeta són els instruments que registren un major nombre de matriculats.
Activitats durant el curs
El Conservatori de Música dels Pirineus portarà a terme diversos projectes conjunts durant l’any acadèmic que enceta. D’una banda, se seguirà amb el projecte simfònic que implica una vuitantena d’alumnes del centre. Tots ells oferiran un concert que es farà a Berga el 18 de febrer de 2018.
D’altra banda, s’ha impulsat un projecte de cant coral que compta amb la participació dels alumnes de 4t curs, que oferiran un recital en una actuació programada a la Seu d’Urgell el 15 d’abril del 2019.
Per últim, el conservatori també tindrà presència al Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) a través de la participació de quatre alumnes i dos professors.